19:00

Bosnien Hercegovinas SK

Referat: AIF Barrikaden - Bosnien Hercegovinas SK

Startelva: Simon S – David, Henke, Mattias, Galal Rasho (ny spelare) – Alex, Shershah, Anton, Oskar – Pontus, Simon A

Avbytare var Milad och Michael Popoola (ny spelare) som kom in efter en dryg halvtimme som vänster yttermittfältare resp. anfallare samt Majed som spelade hela andra halvlek som högerback.

Vi gjorde en mycket mycket bra första halvlek med ett variationsrikt och rappt anfallsspel. Den kunde väl delas in i två delar. Den första halvan skapade vi mycket och var väldigt effektiva medan vi under den andra delen skapade väldigt lite i förhållande till vårt stora bollinnehav och spelövertag.

Redan de första 2-3 minuterna hade vi ett par skapliga chanser men det var ändå Bosnien Hercegovina (i fortsättningen förkortat B H) som i sitt princip första anfall var nära att ta ledningen. Ett till synes mycket välavvägt skott, för att gå över Simon som stod en bit ut, såg ut att lyckas men Simon ville annorlunda och lyckades genom att tänja sig tippa bollen i ribban.

Detta B H-avslut var dock det enda som utgjorde något hot och lite senare fullkomligt exploderade vi i chansskapande och ett väldigt effektivt utfall av dem. I den 14:e min fick David göra sin måldebut hos oss när han smugit upp framför mål och sedan Mohamed räddat han första avslut kunde forcera in returen från nära håll efter ett inlägg längs marken av Oskar. Bara en minut senare gjorde vi 2-0. Galal gjorde en lång löpning längs kanten innan han slog in bollen framför mål där Pontus, även han från nära håll, kunde forcera in bollen förbi motståndarback och målvakt.

Ytterligare 3 min senare gjorde vi 3-0. Galal (?) slog en perfekt passning till Simon. Här ville B H ha det till offside men Galal utnyttjade bara att deras backlinje var såväl rak som lite stillastående så att Simon som kom med fart enkelt vann några meter och vackert men samtidigt enkelt kunde lobba bollen i mål över vår f.d. målvakt Mohamed Hafez (som hittat ännu en förening att spela i) som stod för långt ute. Det var verkligen inte långt ifrån att vi också satt fyran men Pontus skott tog i stolpens insida och bollen hann sedan inte riktigt över linjen innan en B H-spelare kunde rensa undan den.

B H som nog chockats lite över vår jättefina insats i första halvlek och på sina håll visade lite trist attityd med små efterslängar fick antagligen en uppsträckning i paus samtidigt som vi möjligen blev lite omedvetet bekväma eller oförberedda på B H:s oerhört mycket bättre spel redan från start av andra halvlek. Nu var nämligen B H:s spelövertag lika stort som vårt i första. Man skapade dock mindre. Man hade många hörnor och avslut men bara två riktiga målchanser, båda efter passningar från våra spelare rätt i gapet på en fristående motspelare. Vid det första tillfället trodde sig deras spelare nog att ha rundat Simon och bara skulle lägga in bollen när Simon i sista stund lade beslag på bollen. Vid det andra tillfället valde B H-spelaren att avsluta en bit utifrån och det blev ett ganska bra avslut men inte bättre än att Simon kunde tippa det till hörna.

Tyvärr taktade flera av B H-spelarna ur när deras spelövertag inte ledde någon vart målmässigt och det blev väldigt tätt mellan klagomål, efterslängar och i något fall vilja till att slåss som fick hindras av medspelare. En annan påfallande sak var att vi kändes mycket bättre tränade än våra motståndare. Det blev allt tätare mellan B H-spelare som låg ner efter vanliga närkamper och ibland inte ens det.

Statistik: Hörnor: 4-6 Avslut på mål: 6-8 Avslut utanför: 4-7